top of page

Kluut/Pied Avocet

Photographe:

Dirk Claes

De kluut (Recurvirostra avosetta) is een vogel uit de familie van kluten (Recurvirostridae). Kluten komen voor in Noord-Afrika en Eurazië. Deze steltloper overwintert langs de kust van de Middellandse Zee en de Atlantisch kust van Frankrijk, Portugal, Zuid-Spanje, Zuid-Engeland en Zuid-Azië. Een deel van de populatie overwintert in de Westerschelde. In België is de kluut tijdens het broedseizoen voornamelijk te vinden langs watergebieden. De trek vindt plaats in de maanden augustus tot en met oktober.

bottom of page